Kuřecí supreme, veganské karbanátky nebo křepelku s tymiánovou nádivkou nově najdete v nabídce menzy Univerzity Palackého. Novinky, které před nadcházejícím akademickým rokem zařadila do každodenní nabídky jídel, jsou v jídelníčku označené symbolem NEW.
„Zařazením specialit, jako jsou například beef bourguignon s bramborovo-celerovým pyré či pravé tortelloni, čerstvými velkými saláty či novou úpravou těstovin jsme chtěli zpestřit jídelníček, aby strávníci dál a častěji nacházeli cestu do našich menz. Na základě poptávky jsme také obohatili nabídku o nové druhy ryb, které podáváme v nových úpravách, např. filet z pražmy královské nebo candáta s holandskou či koprovou omáčkou,“ uvedl vedoucí úseku stravování Správy kolejí a menz UP Miroslav Paszyc.
Na zlepšení se menza snaží pracovat také při servisu jídel – například salát Caesar servírují kuchaři na talíř až při výdeji. Zpestřuje se také nabídka příloh, klasické brambory či rýže se střídají s cuketovými bramboráky, červenou čočkou nebo zelným salátem s koprem. Do jídelníčku jeden den v týdnu přibyl rovněž dezert.
„Snažíme se zároveň zaměřit na oblast vegetariánských jídel. Pro oživení jejich nabídky jsme části kuchařů zajistili externí školení zaměřené na segment vege jídel a připravujeme školení přímo v naší kuchyni,“ doplnil ředitel Správy kolejí a menz UP Libor Kolář s tím, že při plánovaných změnách vychází menza i z loňského plošného průzkumu mezi strávníky.
Prohlédnout si menu a objednat si je možné na webu nebo v mobilní aplikaci (Google Play | App Store).